Naar boven

Milenco Aero 3 caravanspiegel vlak

Omschrijving

De Milenco Aero 4 caravan spiegel biedt een ongeëvenaarde stabiliteit bij hoge snelheden en voldoet aan de allerlaatste Europese normen, deze zijn type goedgekeurd en voorzien van de E-markering. Het is de eerste spiegel die aan de nieuwe veiligheidsnormen voor de voetgangers voldoet. De Milenco spiegels hebben een eenvoudige montage, en passen op bijna alle personenauto's, 4x4's en bestelauto's. De aero 4 wordt per set van 2 stuks geleverd kompleet met draag/opbergtas.


Wat is het verschil tussen een caravanspiegel met een vlak glas of een bol glas?

De vlakke spiegel zorgt voor een gezichtsveld dat even groot is als het werkelijke beeld, wat het mogelijk maakt om de snelheid en afstand goed in te schatten. De bolle spiegels verkleinen het beeld maar vergroten het gezichtsveld. Nadeel is dat het inschatten van de afstand en de snelheid dan lastiger is. Het rijden met een vlakke of bolle spiegel is een persoonlijke voorkeur en kan niet worden vertaald in veiligere toepassing. Bij het rijden met een bolle spiegel heeft u natuurlijke altijd nog de gewone autospiegel die net als een vlakke spiegel de werkelijke situatie weergeeft.  

Wat zegt de wet over het gebruik van caravan of hulpspiegels bij het rijden met een caravan?

Als de breedte van de auto exclusief de spiegels kleiner is dan de breedte van de caravan moeten er hulpspiegels gemonteerd zijn.

Aan de rechterzijde moet een bestuurder vanaf de buitenspiegel gerekend een vrij zicht van twintig meter naar achteren hebben, over een breedte van vier meter naast de caravan.

Aan de linkerzijde moet een bestuurder tien meter naar achteren kunnen kijken over een breedte van 2,5 meter naast de caravan. en beide gevallen moet je de horizon kunnen zien.
Zie ook de afbeeldingen hier boven.

Specificaties

Fysieke kenmerken
Kleur Zwart
Materiaal Kunststof
Afmetingen & gewicht  
Lengte 45,5 cm
Breedte 12 cm
Hoogte 13 cm
Eigen gewicht 1.42 kg
Overige specificaties  
Aantal Set van 2

Video