Naar boven

Gimeg drukregelaar set universeel 1/4 links 30Mb 60cm

Omschrijving

Als u regelmatig gaat kamperen dan weet u dat een gasdrukregelaarset niet kan ontbreken aan uw campinguitrusting. Hiermee sluit u uw gasfles gemakkelijk aan op uw apparatuur. Bij het gebruik van gas staat veiligheid altijd voorop.

Waarom heeft u een gasdrukregelaar nodig?

Wanneer u gaat kamperen werkt veel apparatuur op gas. In een gasfles zit standaard een gemiddelde druk van ongeveer 2 tot 8 bar. Deze hoge druk is niet geschikt voor uw toestel, aangezien de meeste apparatuur op de camping een werkdruk van 30 of 50 millibar heeft. Daarom heeft u een gasdrukregelaar nodig. Deze comprimeert de flesdruk in uw gasfles naar werkbare druk voor uw installatie. Alle drukregelaars van Gimeg zijn van het allerhoogste veiligheidsniveau en voldoen aan de Europese normen en voorschriften. Zij hebben allemaal een CE-keurmerk. Voor optimale veiligheid dient u uw gasregelaar iedere 5 jaar te vervangen. Het productiejaartal vindt u op uw regelaar.

Belangrijkste kenmerken

  • Werkdruk: 30 mbar
  • Doorstroomcapaciteit: 1,5 kg/h
  • Ingangsaansluiting: combi, geschikt op DIN of Shell
  • Uitgangsaansluiting: 1/4 inch
  • Toepassing: geschikt voor voertuigen

Wanneer gebruikt u de universele gasdrukregelaarset van Gimeg?

Met deze universele gasdrukregelaarset van Gimeg comprimeert u de druk in uw gasfles naar 30 mbar. De set bestaat uit een drukregelaar en een propaanslang van 60 centimeter. Dankzij de universele ingangsaansluiting van de ontspanner is hij geschikt voor gasflessen met een Shell of DIN aansluiting. Op de 1/4 inch linkse schroefaansluiting kan een gasslang met schroefaansluiting aangesloten worden. Controleer na montage altijd de gemaakte verbinding op gasdichtheid. Met de afblaasbeveiliging zorgt deze drukregelaar bij een defect ervoor dat het gas ontsnapt via het afblaasventiel. Zo kan er geen ongemerkt gas uit uw apparaten stromen, waardoor gevaarlijke situaties worden voorkomen. Gebruik hem altijd in een afgesloten goed geventileerde ruimte en nooit bij een open verbranding of wanneer er een gasfles in de directe omgeving van de aangesloten apparatuur staat.

Met deze universele gasdrukregelaar van 30 millibar sluit u uw gasfles met het grootste gemak aan op uw installatie. Om bij open verbranding gas te gebruiken heeft u een standaard gasregelaar zonder afblaasbeveiliging nodig. Ook deze vindt u in het assortiment van TEUN.

Specificaties

Fysieke kenmerken
Kleur Rood/oranje
Materiaal Staal
Afmetingen & gewicht   
Product afmeting 12 cm x 7,5 cm x 5 cm (60 cm slang) 
Eigen gewicht 0.55 kg
Technische specificaties  
Capaciteit 1500
Ingangsaansluiting Kombi
Uitgangsaansluiting 1/4 inch links
Werkdruk  30 mbar
Overige specificaties  
Veiligheidsvoorziening Afblaasbeveiliging
Toepassing Geschikt voor buitengebruik