Naar boven

ProPlus neuswiel 48mm met weegfunctie

Omschrijving

Het ProPlus neuswiel met weegfunctie is een universeel neuswiel toe te passen op de meeste caravans maar bijvoorbeeld ook op een paardentrailer. Het is belangrijk dat u weet met wat voor druk de aanhanger op de trekhaak van uw auto rust. Te weinig kogeldruk en u voelt de aanhanger achter de auto niet goed. Reacties van de aanhanger tijdens het rijden voelt u dan te laat, teveel kogeldruk kan het rijgedrag van de auto beïnvloeden. Daarnaast heeft de trekhaak van een auto ook altijd een maximale kogeldruk (terug te zien op typeplaatje van de trekhaak). Ook de caravan of ander type aanhanger heeft een maximale kogeldruk. Ook terug te vinden op het typeplaatje.
Bepaal, zeker met lange afstanden ten alle tijden de kogeldruk, voor uw veiligheid en voor prettig rijplezier en gedrag van de combinatie auto en aanhanger.
Het laagste getal in maximale druk is altijd leidend. Sommige auto's mogen 100 kg of meer kogeldruk hebben, caravans komen daar zelden boven, dit betekent dat de maximale kogeldruk van de aanhanger leidend is. Andersom, de auto mag maximaal 70 kg kogeldruk hebben en de caravan of aanhanger 85 kg dan is de auto leidend.


Tip van Teun:
Sla de breekkabel van uw caravan of aanhanger nooit in een lus los rond de trekhaak. Dit is wettelijk verboden. De breek/remkabel dient altijd vast gemaakt worden aan het chassis van het trekkend voertuig. Bij een goede montage of toepassing op de auto bevindt zich een stalen oog in de directe omgeving van de stroomaansluiting van de aanhanger. Daar klikt u d.m.v. de musketonhaak van de breekkabel de kabel aan vast.

Specificaties

Fysieke kenmerken
Kleur Zilver-zwart
Materiaal Staal-kunststof
Afmetingen & gewicht
Doorsnee buis ∅ 48 mm
Productafmetingen 220 mm x 65 mm
Maximale gewichtsaanduiding 125 kg
Eigen gewicht  5,95 kg
Art.nr:
341510
Merk:
Magazijn werkzaamheden
Vanwege werkzaamheden in het magazijn is het op dit moment niet mogelijk om een bestelling in de webshop te plaatsen.
Deel dit artikel

Anderen bestelden ook