Naar boven

ProPlus disselweger kunststof

Omschrijving

Voor een fijn rijcomfort met de caravan en voor u veiligheid is het gebruik van disselweger voor vertrek onontbeerlijk. Het juiste disselgewicht of kogeldruk is bepalend hoe de caravan de auto volgt. Te weinig disselgewicht op de trekhaak van de auto zorgt ervoor dat de bewegingen van de caravan niet goed gevoelt worden tijdens het rijden. Een caravan die gaat slingeren zal dan vaak te laat of niet goed gevoelt worden door de chauffeur. Teveel kogeldruk zorgt ervoor dat de caravan de auto aan de achterzijde "naar beneden" drukt waardoor de besturing van de auto vaag kan worden. 

Zowel de auto als de caravan heeft een maximale kogeldruk en deze is terug te vinden op het type plaatje van de auto of caravan. Vaak is het maximum van de caravan hoger dan die van de auto, daarin is de auto leidend. Dus als de maximale kogeldruk van de auto 80 kg is mag deze niet overschreden worden ook al geeft de maximale kogeldruk van de caravan 100 kg aan.  
Gebruik de disselweger als de caravan volledig klaar en geladen is. Pas de belading van de caravan aan indien de kogeldruk niet goed uitvalt.

Specificaties

Fysieke kenmerken 
Kleur rood
Materiaal kunststof
Afmetingen en gewicht
Lengte 41,5 cm
Gewicht 294 gr
Art.nr:
360840
Merk:
9,50
Binnen 2 - 4 werkdagen verzonden
Deel dit artikel