Naar boven

NDS KIT BLACKSOLAR BS 165W+Sun Control N-BUS SCE320M+ PST-B

Omschrijving

NDS Blacksolar 165W met laadregelaar en dakdoorvoer

Deze NDS Blacksolar zonnepaneel set (KB165-320) bevat alle componenten die u nodig heeft om de accu van de camper, caravan of boot via zonne-energie te laden. In de set zitten een NDS Blacksolar 165W zonnepaneel (met 6 m verbindingskabel), een NDS  SCE320M N-BUS laadregelaar (MPPT) en een dakdoorvoer (zwart).

Monteren met geïntegreerde beugels

Het NDS Blacksolar 165 Watt zonnepaneel is voorzien van geïntegreerde montagebeugels, waarmee monteren een eenvoudige klus is. U brengt de verbindingskabel van het paneel eenvoudig naar binnen met de meegeleverde dakdoorvoer. De kabel sluit u vervolgens aan op de laadregelaar, die weer aangesloten is op de accu.

Tot 165W vermogen tot uw beschikking

Het NDS Blacksolar 165 W zonnepaneel uit de set bevat 36 monokristallijne PERC zonnecellen. Samen leveren ze tot 165 W vermogen en ook bij bewolkt weer halen ze een hoog rendement. Verder gaat door de PERC-technologie minder zonne-energie verloren aan warmte, zodat het paneel meer rendement oplevert.

NDS Blacksolar 165 W (BS165WP) in het kort

32 monocellen
Afmeting (l x b x h): 1495 x 680 x 60 mm
Gewicht: 14 kg
Inclusief 6 meter kabel (2 x 2,5 mm²)
 

Technische gegevens

Maximum vermogen: 165 W (+/- 3%)
Nominale spanning: 12 Volt
Nullastspanning: 21,6 V
Kortsluitstroom: 9,78 A
Spanning bij max. vermogen: 17,84 V
Stroom bij max. vermogen: 9,25  A
 
Het pakket bestaat uit:

NDS Blacksolar 165 W zonnepaneel
NDS Suncontrol SCE320M N-BUS MPPT laadregelaar
6 meter lange bipolaire verbindingskabel (2 x 2,5 mm²)
Dakdoorvoer (zwart)
Wartel 1 x PG13
 
SUNCONTROL2

SUNCONTROL2 is de nieuwste laadregelaar van NDS met afzonderlijke ingangen voor twee zonnepanelen.

De MPPT technologie maakt het mogelijk de energie van elk type zonnepaneel (12V nominaal) te maximaliseren, en de modernste laadcurves uit te voeren, zelfs voor LiFePO4 accu’s.

Het speciale Opticharge-algoritme, ontwikkeld door het NDS, optimaliseert de lading naargelang van de behoeften van de accu en verlengt de levensduur ervan.

SUNCONTROL2 is uitgerust met het nieuwe N-BUS communicatieprotocol, compatibel met Ci-Bus: u kunt nu alle boordapparatuur bewaken, besturen en bijwerken vanaf één enkele NDS Controller.

 
WAT IS N-BUS?

N-BUS is het multidevice communicatieprotocol dat volledig door NDS is ontwikkeld en compatibel is met CI-BUS.

Met N-BUS zijn uw energieapparaten met elkaar verbonden en wisselen ze informatie uit voor een efficiënter energiebeheer aan boord. Het netwerk van apparaten heeft vele voordelen, zoals eenvoudige firmware-updates en vereenvoudigde bediening met één simpele interface.

 
WAT BETEKENT MPPT?

Het is het algoritme dat het mogelijk maakt om altijd het “Maximum Power Point” te benutten geleverd door het paneel. Een laadregelaar met MPPT-technologie is in staat een aanzienlijk hoger rendement te behalen dan de PWM-technologie (tot 25% meer).
Art.nr:
NDS.KB165-320
Merk:
NDS
Levertijd:
Uitsluitend verkrijgbaar in onze winkels
Deel dit artikel

Combineer met