Naar boven

Enduro SD260 buscamper fietsendrager

Omschrijving

Het merk  Enduro komt met een nieuwe fietsendrager op de markt die vooral geschikt is voor buscampers met achterdeuren of achterklep.  De Enduro SD 260 fietsendrager heeft het bekende uitschuifsysteem wat ook terug te vinden is op de Enduro BC260 fietsendrager voor de caravandissel. Dit uitschuifmechanisme geeft de mogelijkheid de fietsen weg te schuiven zodat de achterdeuren of achterklep van de buscamper of personenauto  geopend kunnen worden, altijd handig wanneer je nog iets moet pakken uit de bagageruimte onderweg.

De Enduro SD260 is 70 cm uitschuifbaar zodat de deuren van de bus met een breedte tot circa. 85 cm geopend kunnen worden, ook wanneer de fietsendrager vol geladen is tot een maximum van de opgegeven 60 kg. De SD260 heeft geen problemen met 2 elektrische fietsen ook niet als de drager geheel wordt  uitgeschoven. En zoals aangegeven is dit systeem ook zeer praktisch bij auto’s met een grote achterklep die net niet open kunnen i.c.m. met een conventionele fietsendrager.

De Enduro fietsendrager SD260  heeft  een gepatenteerd snel-koppelingssysteem waarmee deze eenvoudig is aan te brengen op de trekhaak. Doordat de fietsendrager op een lage hoogte boven de grond zit kunnen de fietsen met een optioneel oprijgootje er op gereden worden. Dit is in tegenstelling met fietsendragers die hoog aan de camper vast gemonteerd zitten zijn er geen lange oprijgoten beschikbaar. Op het koppelingsysteem zit tevens en slot. Met het zelfde sleuteltje zet je ook de flexibele strap frameholders op slot.

Enduro SD260 ideaal voor Buscamper, bestelbus en kleine bestelwagens.
De Enduro SD260 is ideaal voor veel type camperbussen met achterdeuren zoals de Fiat Ducato, Peugeot Expert,  Mercedes Sprinter, VW Crafter, MAN TGE, Renault Master, Peugeot Boxer, Citroën Jumper maar ook zeer geschikt voor voertuigen met een extreem grote achterklep, bijv. voor VW T5, T6 en Citroën Jumpy. Doordat de drager een grotere afstand tot het voertuig neemt bij het uitschuiven van de fietsendrager kunnen de deuren of achterklep geheel geopend worden, en hoef je ook niet over de fietsen heen te beugen om iets uit de bus te pakken.

Eenvoudig gebruik van de Enduro SD260.
De Enduro SD260 wordt compleet voorgemonteerd geleverd en is direct klaar voor gebruik. Met de snelkoppeling bevestig je de fietsendrager in zijn compacte vorm op de trekhaak, druk vervolgens de vergrendeling omlaag en zet deze op slot en neem het sleuteltje eruit . De 13-polige stekker aansluiten op de contactdoos van de auto om vervolgens de beugel, de wielgoten en de verlichting uit te klappen. De witte kentekenplaat in de verstelbare kentekenplaathouder schuiven. 

De Enduro SD260 wordt geleverd met verstelbare velg en framehouders
De Enduro SD260 wordt geleverd met de meest luxe velg en frameklemmen van dit moment.  Deze frame klemmen zijn flexibel te bevestigen aan de brede fietsendragerbeugel van ø 2,5 cm dik en aan de andere zijde voorzien van spanband met ratelfunctie en zachte framebeschermers, en ook af te grendelen met slot. Door de ruime gespen zijn dikke ronde en ook ovale frame buizen ook geen probleem.
De wielklemmen zijn verschuifbaar op de wielgoot en hebben ruime spanbanden die middels een ratel functie kunnen worden aangetrokken. De banden zijn aan de binnenzijde voorzien van velgbeschermers. Deze kussentjes voorkomen krassen en bij delicate carbon racewielen voorkom je breukscheuren door te veel plaatselijke druk.
De fietsendrager SD 260 is compact inklapbaar om op te bergen in uw garage of schuur.

Specificaties

Fysieke kenmerken
Kleur Zilver-zwart
Materiaal Gecoat staal + aluminium
Afmetingen & gewicht
Wielbasis fiets 1300 mm max.
Fietsband breedte 3,25 inch max.
Wielgoot afstand  Ca. 24 cm
Draaggewicht  60 kg max.
Gewicht SD260 ca. 20,5 kg
Overige specificaties  
Aantal fietsen 2 (ook elektrische fietsen) 
Kantelbaar Nee wel uitschuifbaar tot 70 cm
Inklapbaar Ja
Bevestiging van fietsframe Flexibele strap framehouders met slot
Fietsendrager afsluitbaar Ja middels slot op disselkoppeling

Video

Art.nr:
91684
Merk:
Levertijd:
Uitsluitend verkrijgbaar in onze winkels
Deel dit artikel

Combineer met

Anderen bestelden ook