Naar boven

3GAS+ alarm

Omschrijving

Het 3Gas+ gasalarm (12 V) geeft u gemoedsrust tijdens uw vakantie. Gassen zijn gevaarlijk voor mens en dier op het moment van lekkage en storingen in apparatuur, cilinders of leidingen. Daarnaast worden ook verdovende gassen als ether steeds vaker gebruikt om mensen buiten bewustzijn te maken voor het plegen van overvallen. Dit gasalarm van 3Gas+ detecteert al deze soorten gassen en waarschuwt u door middel van een geluidssignaal. Dat is wel zo veilig tijdens het slapen, voor u, uw kinderen en uw huisdieren.

Het 3Gas+ 12 V gasalarm is speciaal ontworpen om u te waarschuwen. Door de dubbele sensor is dit het meest innovatieve gasalarm op de markt, dat geschikt is om zowel dalende als stijgende gassen waar te nemen. Dankzij de compacte behuizing en het moderne design past dit gasalarm in ieder interieur.

Gasdetectie: diverse gassen
Het 3Gas+ gasalarm (12 V) detecteert de volgende gassen:

LPG (zowel butaan/propaan) in geval van lekkage uit een apparaat, cilinder of leiding
Koolmonoxide (CO), wat kan worden opgewekt door op gas werkende toestellen
Verdovende gassen zoals ether

De sensor is uiterst gevoelig en waarschuwt al bij de kleinste gasconcentraties. De werking van de sensor wordt gecontroleerd bij elke start-up, en de automatische kalibratie test elke 40 seconden of de instelling nog klopt en wijzigt deze indien nodig. Licht- en geluidssignalen zorgen ervoor dat u altijd zeker bent van de juiste werking.

Als het 3Gas+ gasalarm een gasconcentratie in de omgevingslucht signaleert, gaat gedurende 40 seconden het vooralarm af. Blijft de gasconcentratie tijdens het vooralarm gelijk blijft of wordt deze groter? Dan wordt het alarm met een voortdurende alarmtoon ingeschakeld en blijft de rode led branden. Als de gasconcentratie na het vooralarm is verdwenen, dan gaat het gasalarm terug naar de stand-by stand.

Specificaties

Fysieke kenmerken
Kleur Zwart
Materiaal Kunststof
Afmetingen
Breedte 5 cm
Lengte 5 cm
Hoogte 2,5 cm
Technische specificaties
Aansluitspanning 12V-24V
Verbruik in standby modus 100mA
Verbruik in alarm modus 180mA
Signaal sterkte in alarm modus 80dB
Detecteert Propaan-Butaan-LPG-Narcosegas-Koolmonoxide
Overige specificaties
Optioneel: 3Gas extra sensor 1x te koppelen aan een 3Gas alarm

Video