Naar boven

Alles over fietsendragers

Door TEUN - 30 november 2022
Alles over fietsendragers

Wilt u de fietsen meenemen op vakantie maar u weet nog niet welke het meest geschikt is? Er bestaan veel verschillende technieken en soorten als het gaat om fietsendragers. Denk aan dissel, trekhaak, dak, wand en buscamperdragers. In onderstaande blog zullen wij u alles vertellen wat u moet weten over de verschillende fietsendragers zodat u weet welke het beste bij uw wensen zal passen en dat de fietsen met een goed gevoel mee kunnen op vakantie.


Trekhaak- en dakdragers

Deze dragers zijn gemaakt voor op de auto. Het voordeel van deze dragers is dat ze makkelijk van de trekhaak of het dak te halen zijn. Mocht je geen trekhaak hebben bestaan er ook dakdragers voor je fiets. Een voordeel van een dakdrager kan ook zijn dat je tegelijkertijd een caravan kan trekken en u fietsen mee kan nemen. Er zijn dan ook veel verschillende varianten als het gaat om dit soort dragers. Er zijn varianten die kantelbaar of uitschuifbaar zijn, dit is ideaal als u toch de achterklap wilt openen zonder de fietsen ervanaf te hoeven halen. Deze dragers zijn naast het grote gemak tijdens het gebruik ook gemakkelijk op te bergen. Tegenwoordig zijn steeds meer trekhaakdragers opvouwbaar en nemen hierdoor weinig ruimte in. Voor de details van specifieke modellen (denk aan draaggewicht, prijs, railbreedte, etc.) kunt u klikken op de knop hieronder of contact opnemen met uw winkel. 

Bekijk hier de trekhaak- en dakdragers
 Disseldragers

Dit zijn de meest voorkomende fietsendragers bij caravans. Zoals de naam al zegt wordt deze geplaatst op de dissel van de caravan. Er bestaan verschillende varianten binnen de disseldragers: vastmontage, kantelbaar en uitschuifbaar. Bij een vastmontage zit de drager vastgemaakt aan de dissel en kan niet verplaatst worden. Een voordeel van deze dragers is dat ze erg licht zijn, nadeel daarentegen is dat de disselbak niet geopend kan worden wanneer de fietsen er op zitten. Een oplossing hiervoor zijn de kantelbare en uitschuifbare dragers. Deze zorgen ervoor dat de disselbak nog steeds geopend kan worden ookal zitten de fietsen er op. Handige tip!--> Met behulp van een disselhulpstuk kunnen ook trekhaakdragers op de dissel worden geplaatst. Voor de details van specifieke modellen (denk aan draaggewicht, prijs, railbreedte, etc.) kunt u klikken op de knop hieronder of contact opnemen met uw winkel. 

Bekijk hier de disseldragers
 
Achterwanddragers

Deze dragers zijn geschikt voor de achterwanden van campers maar ook van caravans (dit is wel afhankelijk of er een ruit achterop de caravan zit). Het voordeel van deze dragers is dat er een groot aantal tot wel 4 fietsen geplaatst kan worden. Bij een caravan is het een voordeel dat de fietsen niet in de weg zitten van de disselbak en deze nog steeds geopend kan worden. Er zijn meerdere varianten als het gaat om achterwanddragers. Je hebt ze handmatig maar ook elektronisch als lift. Een nadeel is echter dat de fietsendrager niet tussentijds van de achterwand afgehaald kan worden. Voor de details van specifieke modellen (denk aan draaggewicht, prijs, railbreedte, etc.) kunt u klikken op de knop hieronder of contact opnemen met uw winkel. 

Bekijk hier de achterwanddragers
 
Buscamperdragers

Dit zijn fietsendragers speciaal bedoeld voor achterop je buscamper. Er zijn meerdere uitvoeringen van dit soort dragers. Je hebt ze zoals de afbeelding hiernaast op de trekhaak en uitschuifbaar, maar ook dat de drager zit vastgemonteerd aan de achterbumper. Deze vouwt dan naar buiten uit waardoor het gemakkelijker is om bij de achterdeuren te komen. Voor de details van specifieke modellen (denk aan draaggewicht, prijs, railbreedte, etc.) kunt u klikken op de knop hieronder of contact opnemen met uw winkel

Bekijk hier de buscamperdrager

 
Garagedragers

Deze dragers zijn bedoeld voor in het garage compartiment van de camper. Een groot voordeel dat hierbij komt kijken is dat de fietsen niet in de buitenlucht blijven hangen. Ze zullen daardoor geen weersomstandigheden ondervinden en ze zullen minder snel gestolen kunnen worden.  Let hierbij wel op dat een groot deel van de opslagruimte in je garage verloren gaat. Je zult dus een stuk minder kunnen meenemen. Voor de details van specifieke modellen (denk aan draaggewicht, prijs, railbreedte, etc.) kunt u klikken op de knop hieronder of contact opnemen met uw winkel.

Bekijk hier de garagedrager
 
 
Besteltip!

Handig om bij te bestellen is een fietshoes. Deze zal je fietsen goed beschermen tegen de weersomstandigheden. Ook is het voor campers en auto's tot een bepaalde lengte verplicht om een markeringsbord achterop te hebben. 

Bekijk hier de fietshoezen 

Bekijk hier markeringsborden