Naar boven

Alles over Movers

Door TEUN - 07 december 2022
Alles over moversMet de aanschaf van een caravan koopt u een stukje vrijheid en onafhankelijkheid om te gaan en te staan waar en wanneer u maar wilt. Een caravan mover kan de onafhankelijkheid nog wat vergroten omdat u buren op de camping rustig kunnen blijven zitten in plaats van aan de handgrepen van uw caravan te moeten sleuren.

Ook een chauffeur die perfect met de caravan achteruit kan rijden zal merken dat een caravanmover heel erg handig is! Probeer op een volle camping de caravan maar eens op zijn plaats te rijden zonder de voortent van de buren mee te nemen tijdens de rit. Een caravan op nat gras, modder of grind is zonder auto maar moeilijk op zijn plek te krijgen. Ook het waterpas krijgen van een caravan i.c.m een oprijblok blijft lastig. Een mover lost al deze problemen op met een paar drukken op de knop.

Hoe werkt een caravanmover?

De caravanmover wordt voor of achter de as van de caravan gemonteerd en bij moderne movers worden de rollen tegelijkertijd op de band van de caravan geplaatst. Bij de eerste generatie caravanmovers moest dit nog met de hand aan beide kanten gebeuren, dit was vooral lastig wanneer de caravan dicht op een heg of muur gezet moest worden. Het advies is namelijk om de rollen niet op de banden te laten staan, dit kan leiden tot vervorming van de band.

 
Verschillen tussen movers
Halfautomaat

Dit type mover is over het algmeen een stuk goedkoper dan een volautomaat. De rollers van deze mover moeten doormiddel van een slinger of een accutol i.c.m een adapter tegen het wiel worden gedraaid. Wanneer deze tegen het wiel zitten kan doormiddel van de afstandsbediening de caravan gemakkelijk op zijn plaats worden gezet. Hierna moeten de rollers weer van de wielen worden gedraaid met behulp van de slinger of accutol.

Bekijk halfautomaten
Volautomaat

Volautmaten zijn erg makkelijk in gebruik en vergen geen fysieke inspanning. In tegenstelling tot de halfautomaten kunnen bij dit type de rollers doormiddel van een druk op de knop tegen de wielen worden geplaatst. Wanneer deze hierop staan kan de caravan gemakkelijk op zijn plaats worden gezet. Als hij eenmaal op de plaats staat kan de mover met een druk op de knop weer van de wielen worden gehaald. Dit alles zonder enige fysieke inspanning.

Bekijk volautomaten
Accu's en gewicht

Iedere mover heeft een bepaald maximaal gewicht dat deze kan verplaatsen. Op onze website zijn alle movers geschikt voor caravans tot 1800kg. Daarnaast hebben de movers een aparte accu nodig om te kunnen functioneren. De nieuwste generatie maakt allemaal gebruik van lichtgewicht Lithium-Ion accu's. Vaak worden er bij movers bepaalde accu's aangeraden/bijgeleverd. Voor meer informatie over accu's kunt kijken op onderstaande blog.

Meer over accu's