Naar boven

Alles van NDS aangesloten met N-BUS

Door TEUN - 10 februari 2023
N-Bus is het plug&play-netwerk voor eenvoudige aansluiting van alle elektronische apparatuur aan boord.

Geïntegreerde besturing van elektronische apparaten in huis is een realiteit dankzij domotica. Vandaag kunnen we de tv aanzetten, de airconditioning activeren, de wasmachine starten en nog veel meer met een simpele aanraking op de smartphone. N-BUS werd gecreëerd met de bedoeling een praktisch en functioneel netwerk te creëren tussen apparaten voor energiebeheer, na zorgvuldige studie en gedetailleerd ontwerp.

Hoe werkt het?

N-BUS van NDS vertegenwoordigt een substantiële technologische upgrade die alle apparaten in het NDS netwerk in staat stelt met elkaar samen te werken. Dit type verbinding maakt een voortdurende uitwisseling van informatie mogelijk tussen apparaten van verschillende types die op elkaar zijn aangesloten (Accu, DC-DC, Zonneregelaar, enz.) en maakt het energiesysteem aan boord efficiënter en veiliger. Bovenal maakt het interconnectie mogelijk, net als bij de meest geavanceerde systemen, om alle apparaten in het netwerk vanaf één enkele controller te beheren.

Waren er tot nu toe meerdere apparaten of toepassingen nodig om de verschillende elementen van het systeem te beheren, nu is alles eenvoudiger met NDS Controllers: een display of de Mobile App (als er tenminste één N-Bus en Bluetooth apparaat in het netwerk zit) is voldoende om het hele on-board energiesysteem te besturen.

Alle apparaten die hieronder benoemd worden, zijn te gebruiken met het N-BUS en bluetooth-systeem.

 
N-BUS Controllers

Slechts één display is voldoende om alle aangesloten apparaten te beheren, te bedienen en te updaten. Dankzij het multi-device N-BUS netwerk is het niet langer nodig om voor elk apparaat een bedieningsdisplay aan te schaffen. Ook is het hierdoor niet langer nodig om de bluetooth app los te koppelen om tussen apparaten te schakelen.

NDS Controllers voor het N-BUS systeem zijn verkrijgbaar in 2 varianten:
- Aanraakscherm Bus DTB01 (let op! Bij gebruik van dit scherm is een verbindingskabel noodzakelijk)
- NDS app voor IOS of Android smartphones

Doormiddel van deze Contollers is het mogelijk om alle gegevens van de boordapparatuur zoals de Tempra Lithium-accu, Powerservice PSB en Suncontrol vanuit één interface te bedienen. Denk hierbij aan het aanpassen van de laadcurve, de laadstatus bekijken, prestaties analyseren of een apparaat in- of uitschakelen. Ook kan doormiddel van de app in combinatie met de Tempra accu in een keer alle gekoppelde apparaten worden bijgewerkt naar de nieuwst firmwareversie.

Bekijk hier de N-BUS controllers
 
Tempra Accu

De bediening van de TEMPRA via het aanraakscherm of via de NDS mobiele app is eenvoudig en intuïtief, u kunt alle accuparameters bewaken, de laadstatus (SoC), laad- en ontlaadstroom, gezondheidsstatus, automatische of handmatige ontkoppelingsfunctie van de accu, accutemperatuur, resterende laad- of ontlaadtijd controleren. De NDS Tempra heeft dezelfde afmetingen als een L5 casette en past bijvoorbeeld onder de stoel van een Fiat Ducato. Waar de L5 casette gewoonlijk 100Ah had is dat bij de Tempra opgeschroefd naar 150Ah. Naast deze grote capaciteit is de TEMPRA geschikt tot temperaturen boven de -20°C en te gebruiken met elke lader en oplaadbron. Daarbij zit er op deze accu ook nog eens 5 jaar garantie!

Bekijk hier de Tempra Accu
 
Suncontrol 2

Suncontrol 2 is de nieuwste en innovatieve laadregelaar voor fotovoltaïsche modules van NDS met afzonderlijke ingangen voor twee zonnepanelen. De MPPT technologie maakt het mogelijk de energie van elk type zonnepaneel (12V nominaal) te maximaliseren, en de modernste laadcurves uit te voeren, zelfs voor LiFePO4 accu’s. De Suncontrol 2 is uitgerust met het N-BUS systeem en bluetooth waardoor deze met beide controllers te verbinden is en is verkrijgbaar in twee verschillende versies: SCE 320 voor tot 320W totaal, en SCE 360 die tot 360W totaal ondersteunt.

Bekijk hier de Suncontrol 2
 

Powerservice PSB booster

Deze booster is niet noodzakelijk om te integreren in het N-BUS systeem maar wel zeker aan te raden als toevoeging. Deze booster zorgt er namelijk voor dat tijdens het rijden de accu ook wordt opgeladen in combinatie met de dynamo van uw voertuig. Hierdoor zal de accu bij aankomst of op tussenstops altijd volgeladen zijn en gelijk gebruikt kunnen worden. Hoge laadstromen (tot 80A) maakt deze PSB ideaal voor het snel laden van Lithium accu’s of traditionele hoge capaciteit systemen; Buck Booster technologie stabiliseert de lading waardoor deze ideaal is voor alle voertuigen of boten, waar snel en correct laden van huishoudaccu’s van elke technologie belangrijk is: Lithium, AGM, Gel, Open Loodzuur.

Bekijk hier de PowerservicePSB
 
NDS black solar panels

BLACKSOLAR zijn het neusje van de zalm onder de zonnepanelen voor campers en caravans. Ze vangen een grotere hoeveelheid zonne-energie op en maken bij grazend licht, zoals bij dageraad en schemering, een elektriciteitsproductie mogelijk die superieur is aan die van standaardmodules. De BlackSolar panelen zijn er in 3 verschillende maten zodat er altijd eentje voor u geschikt is. De panelen zijn net als bovenstaande producten allemaal integreerbaar met het N-Bus systeem van NDS.

Bekijk hier de black solar panels