Naar boven

De voordelen van een Lithium accu

Door TEUN - 08 maart 2023
De voordelen van een lithium-accu

Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van een Lood-accu in caravans. Tegenwoordig is deze voorbijgestreefd door de veel zuinigere en efficiëntere Lithium accu. In deze blog zal worden toegelicht wat de voordelen van deze accu allemaal zijn voor uw caravan/camper.

De lithium-accuAls energiebron voor uw caravan(mover) heeft de ouderwetse loodaccu zijn beste tijd gehad. Een enorm voordeel van een lithium-ion accu is het lage gewicht, want dan houdt u laad-vermogen over voor uw overige kampeerspullen. Naast het lage gewicht en dat ze makkelijk te plaatsen zijn in kleine ruimtes hebben deze accu's nog veel meer voordelen:

- Een lithium-ion accu kan 100% van zijn capaciteit gebruiken. Ouderwetse loodaccu's mogen niet meer dan 80% van hun capaciteit gebruiken. Dit is dus een vrij grote capaciteit wat u kan benutten op uw vakantie zonder dat deze moet worden opgeladen.
- Een lithium-ion accu gaat wel 3 tot 4 keer zolang mee. 
- Lithium-ion accu's kunnen zeer snel geladen worden. Deze kunnen worden opgeladen in 0,5-4,5 uur. Bij een loodaccu kan dit al gauw oplopen tot 96 uur.
- Deze accu's vergen weinig onderhoud. Alleen laden moet soms gedaan worden en daar blijft het bij. Ze zijn dan ook zeer gebruiksvriendelijk daarnaast kunnen ze tot wel 1000 keer opnieuw worden opgeladen, waar de loodaccu dit maar 500 keer kan.
- Veiligheid wordt ook gegarandeerd. Loodaccu's kunnen namelijk naarmate ze ouder worden gaan lekken en dit kan gevaarlijke situatie's veroorzaken. Lithium-accu's bevatten het stofje LiFePO4 (ijzerfosfaat). Deze stof is bij hoge temperaturen en veel gebruik zeer stabiel. Dit zorgt voor meer veiligheid over de levensduur van de accu.

Al met al is een lithium-ion een goede investering voor de lange termijn en zal deze met zijn lichte gewicht, veiligheid, gebruiksgemak en kwaliteit ervoor zorgen dat uw vakantie zorgeloos verloopt.

Wij van TEUN bieden deze accu's aan in onze winkels los of in combinatie met een mover. Voor meer informatie over het plaatsen van een accu of heeft u wat meer vragen? Klik dan op onderstaande knop om de accu's los te bekijken.

Bekijk hier onze lithium-accu's