Naar boven

E&P Levelsysteem

Door TEUN - 05 februari 2021
Automatisch waterpas binnen 2 minuten!

Het E&P levelsysteem levelC lijnt uw caravan binnen max. 120 seconden uit met een druk op de knop. Hoogtepunt van het systeem – er worden 6 steunen op het voertuigchassis gemonteerd om een onvergelijkbare stabiliteit van uw caravan te bereiken.

Uitlijnen in slechts twee stappen

Om uw caravan volledig automatisch en voorzichtig in de horizontale positie te plaatsen, moesten de ingenieurs van E&P iets volledig nieuws bedenken. Bij de ontwikkeling van E&P levelC was het belangrijk om de nivellering in twee stappen te verdelen. In de eerste instantie schuiven de twee hoofdsteunen aan de as uit, bewegen in hun geheel omhoog en lijnen de caravan over de gehele breedte precies horizontaal uit. In de volgende stap wordt de caravan in de lengte-as nauwkeurig uitgelijnd via de vier hydraulische big foot-steunen op de hoeken, die de conventionele kruksteunen vervangen. Op die manier staat de caravan binnen twee minuten volautomatisch horizontaal en stevig. De zes hydraulische steunen zijn via montageplaten met het voertuigframe en de as verbonden. De uitlijning in twee stappen en de beweging van de steunen in paren voorkomen dat schadelijke torsiekrachten via de voertuigbodem aan de opbouw worden doorgegeven. Dit zorgt niet alleen voor maximaal comfort, maar biedt ook maximale veiligheid voor het chassis en rijwerk.

Bekijk hier de winkels voor meer informatie

 Op die manier staat de caravan binnen twee minuten volautomatisch horizontaal en stevig.

 
Voordelen levelC in een oogopslag

De eigenaren van caravans met een beperkt laadvermogen moeten altijd rekening houden bij het kiezen van accessoires. Voor level C konden de ontwerpers van E&P het extra gewicht van het complete hydraulische systeem ten opzichte van de standaard kruksteunen beperken tot een kleine 20 kg door het gerichte gebruik van lichtgewicht materialen. De bediening is ook zeer eenvoudig. Na een druk op de knop plaatst E&P levelC de caravan volledig zelfstandig en volledig automatisch in de horizontale positie. Het vast geïnstalleerde bedieningspaneel is altijd in de leveringsomvang inbegrepen. Als u meer comfort wilt, kunt u kiezen tussen een draadloze afstandsbediening, een mobiel touchpad of bediening via een smartphone-app via de wifi-module.

- Horizontaal in 2 minuten
- Stabiele en veilige stand
- Onmiddellijk klaar voor gebruik
- Voor caravans met één of twee assen tot 3,5 ton totaalgewicht
- Voorkom schade aan banden door de wielen van de grond te tillen in de winterstalling
- Onderhoudsvrij
- volledig hydraulisch
- AL-KO big foot-steunpoten inbegrepen
- Zeer eenvoudig
- Diefstalbeveiliging inbegrepen