Naar boven

Kamperen in de herfst? Bekijk hier onze tips!

Door TEUN - 10 april 2017 -


Na de zomervakantie ruimen vele kampeerders hun kampeeruitrusting weer op. Met de herfst en winter voor de deur vindt het overgrote deel van de kampeerders het genoeg geweest. 
Maar... doe het eens anders en ga wél kamperen in de herfst. Het zal je verbazen hoe mooi en fijn het is! Met deze tips hou je het zeker leuk.

Kampeertips voor de herfst

Controleer of de camping waar je naar toe wilt geopend is. Voor sommige campings eindigt het seizoen in september of begin oktober. 
''Tip van TEUN: campings rondom park de Hoge Veluwe zijn nog open. Deze liggen vlak bij de ingang van dit mooie park waar de herfstkleuren te bewonderen zijn, evenals het wild dat je kunt bekijken vanuit de bunkers!''

Neem gemakkelijke en vooral warme kleren mee. Wanneer het buiten afkoelt, is het prettig om laagjes kleding te hebben. Overdag kan het nog heerlijk warm zijn, maar aan het einde van de middag zakt de temperatuur in snel tempo. De nachten zijn echt al fris. Shirtjes met lange mouwen, een warm (fleece) vest, een windjack, lekkere sjaal... Voor de echte koukleumen is thermo ondergoed ook een goed idee. En om de vloer lekker warm te houden is er van Heatek vloerverwarming, deze vind u in de TEUN winkels of hier op TEUN.nl.

Heb je geen voortent om te zitten, neem dan een wintertent of een deeltent mee. Of wat dacht je van de TEUN Mistral “made by Dorema”. Ook een tarp kan een uitkomst bieden voor als het regent. Een extra touw is dan geen overbodige luxe.

Zorg dat je hout hebt voor een kampvuur. Neem het eventueel mee van huis, zodat je niet hoeft te proberen van nat hout een vuurtje te maken. ​

Verwarm een heerlijk stoofpotje of stevige maaltijdsoep boven het kampvuur. Zie je het niet zitten om op de camping een potje uren te laten pruttelen, doe het voorbereidende werk dan thuis. 

Drink veel warme dranken. Koffie, thee, chocolademelk of glühwein deze houden je lekker warm. 

Zorg dat je je niet hoeft te vervelen als het regent. Je kunt natuurlijk een kaartspel meenemen of een goed boek, maar internetten met een goede verbinding via de Alfa Network wifi versterkingsset Camp Pro kan ook een goede uitkomst bieden.

Zorg dat je slaapzak ook bestand is tegen koudere nachten. Extra bescherming tegen de koude ondergrond kan je ook helpen om lekker warm de nacht door te komen. Dit kun je doen met de Bo-Camp mat voorzien van aluminiumfolie 3506355

Droog je tent als je thuis bent. Met meer kans op regen en ochtenddauw is het lastig je tent helemaal droog mee naar huis te nemen. Wanneer je thuis je tent droogt, weet je zeker dat je deze goed opbergt voor de winter.

Ben je goed voorbereid, dan is kamperen in de herfst zeker zo mooi als in de zomer. De bossen die langzaam kleuren, vallende bladeren, de zon die 's ochtends de ochtenddauw verandert in glinsterende diamantjes.. 

P.S.: Heerlijk: reserveren is niet meer noodzakelijk.