Naar boven

Meer geconcentreerde producten op de markt

Door TEUN - 03 april 2019
Waarom zie je steeds meer geconcentreerde producten op de markt?
Thetford legt uit.
Een geconcentreerde toiletvloeistof is een logische ontwikkeling. Zoals we de afgelopen jaren hebben kunnen zien bij huishoudelijke was- en schoonmaakmiddelen en cosmeticasector, worden verpakkingen en doseringen kleiner. Deze geconcentreerde producten zijn lichter in gewicht en besparen ruimte. Gewicht en ruimte zijn al jarenlang een relevant thema bij kampeerders.

De productontwikkelaars bij Thetford zijn aan de slag gegaan met het ontwikkelen van toiletvloeistoffen die met een kleinere dosering hetzelfde resultaat geven als de bestaande producten.

Dat was nog niet zo simpel als het lijkt. Eigenlijk net als bij veel recepten is het opnieuw een balans zoeken tussen de verschillende reeds bekende ingrediënten en het zoeken van nieuwe ingrediënten die net dat beetje extra geven. Na veel testen en onderzoek is daar een geconcentreerd product uitgekomen, de Aqua Kem Blue Concentrated. De onderdrukking van vieze geurtjes en het verminderen van gasopbouw zijn zelfs verbeterd in vergelijking tot de Aqua Kem Blue. En het zorgt nog beter voor het afbreken van vaste bestanddelen naar vloeibare delen wat het legen van de tank nu nog makkelijker maakt. Een mooi resultaat dus.

Inmiddels zijn er meer geconcentreerde producten; zoals Aqua Kem Blue Concentrated, Aqua Kem Green Concentrated en Aqua Rinse Concentrated.


Minder ruimte en lichter

Een geconcentreerder product kan in een kleinere fles. Reden dus om ook de fles onder de loep te nemen. De iconische hoekige flessen van Thetford zijn voor iedereen herkenbaar. De nieuwe flessen voor de geconcentreerde vloeistoffen hebben een stoer en compact uiterlijk. Ze zijn nog steeds wit, hebben dezelfde gekleurde dop en de makkelijke doseerstreep aan de zijkant. 

Daarmee is de zware fles van ruim 2 kg nu vervangen door deze kleine krachtpatser van nog geen 800 gram.
 

Verder is de fles vooral handzaam en klein geworden. 
Daarmee is de zware fles van ruim 2 kg nu vervangen door deze kleine krachtpatser van nog geen 800 gram.

En dan te bedenken dat er vaak meerdere van die zware flessen mee gaan, dan is er met een kleine lichtere fles Concentrated al snel veel voordeel te behalen. Met twee flessen Aqua Kem Blue Concentrated Blue bespaart dit al gauw 2.5 kg.

Minder sjouwen, meer plek en minder gewicht in de caravan of camper!

De fles is misschien kleiner en lichter, maar u kunt er wel net zo lang mee doen. Er zitten evenveel doseringen in een kleine fles Concentrated als in de grote reguliere fles. Op de labels van de Thetford producten staan het aantal doseringen per fles en daarmee kunt u een Concentrated product makkelijk vergelijken met een regulier product.

 
Zelf doseren

Vergelijk geconcentreerde vloeistoffen met voorgedoseerde producten, zoals zakjes of tabs, dan is er nog een ander voordeel. Als u een vloeibaar product gebruikt, kunt u zelf bepalen hoeveel vloeistof u wilt gebruiken. Dat is zeker een groot voordeel als u daarbij de dosering kunt aanpassen naar de temperatuur waar u op dat moment bent. Heeft u tropische dagen, simpelweg wat meer doseren. Geniet van een paar winterse dagen, dan kunt u minder doseren. Of heeft u een korte trip van maar 1 of 2 dagen, ook dan kunt u eenvoudig de dosering aanpassen. Dat is aan u.

En wilt u wat advies, bekijk dan ook de doseerinstructies zoals die ook op het product staan of hieronder:

Omgevingstemperatuur Dosering Schoon water
> 30˚C 70 ml 2-3L
Standaarddosering 60 ml 2-3L
< 15˚C 50 ml 2-3L
1 dosis is genoeg voor wel 5 dagen
Aqua Kem Blue Concetrated
   


Trouwens, wist u dat de dop van de afvaltank ook als maatbeker dient? Er zitten doseerstreepjes (en getallen) op zowel de binnen- als buitenkant van de dop om richting te geven aan de hoeveelheid vloeistof die u wilt doseren. 

U kunt ook de doorzichtige doseerstreep aan de zijkant van fles gebruiken als indicatie.

Trouwens, wist u dat de dop van de afvaltank ook als maatbeker dient?
Minder doseren

Een geconcentreerd product betekent simpelweg ook dat er minder nodig is.  Om hetzelfde effect te krijgen. Om de toiletvloeistof goed zijn werk te kunnen laten doen, blijft het desalniettemin van belang om 2-3 liter (afhankelijk van de grootte van de afvaltank) water toe te voegen aan de afvaltank. Op deze manier wordt het afval namelijk gelijk afgedekt met de werkzame stoffen van de toiletvloeistof. De toiletvloeistof is er uiteindelijk voor bedoeld om de geur te onderdrukken, gasopbouw tegen te gaan en om het afval af te breken.

 

Geschikt voor gebruik in de septic tank

Zowel Aqua Kem Green Concentrated als Aqua Rinse Concentrated zijn geschikt voor het gebruik in een septic tank en zijn milieubewust.

Onlangs is Aqua Kem Green Concentrated no gals Testwinnaar uitgeroepen door een van grote Europese kampeertijdschriften. In vergelijking tot andere groene producten, is de Aqua Kem Green Concentrated sterk in geurcontrol voor meer dan 4 dagen, ruikt het goed en werkt gewoon goed daar waar het gaat om het afbreken van toiletafval en de geur.

3 keer meer per transport

Een geconcentreerd product heeft als voordeel dat de fles kleiner kan zijn. Dat is niet alleen prettig voor de gebruiker, maar ook voor het milieu positief. Er is minder verpakkingsmateriaal nodig. Zowel in plastic fles, als kartonnen doos. Er past 3 keer zoveel op een pallet. Van 288 flessen voor de Aqua Kem Blue naar 864 flessen Aqua Kem Blue Concentrated. Dat betekent uiteindelijk minder transportbewegingen in Europa.

Bekijk hier alle onderhoudsproducten van Thetford