Naar boven

Veiligheid op de camping

Door TEUN - 21 juni 2023
Veiligheid op de camping

Wanneer u op de camping bent met uw caravan of camper wilt u natuurlijk niet dat er waardevolle spullen of zelfs het gehele voertuig gestolen wordt. In deze blog zullen verschillende methodes worden uitgelegd voor het beveiligen van uw voertuig en wat precies het SCM keurmerk inhoud.


Dissel/koppelingssloten

Dissel/koppelingssloten zijn de meest voorkomende sloten als het gaat om de beveiliging van uw caravan. Deze sloten zijn over het algmeen ook SCM-gekeurd en bieden goede diefstalpreventie. Binnen deze sloten zijn er veel soorten en maten. Zo zijn er sloten die de rem blokkeren, de koppeling gesloten houden, of het totale geheel bedekken. Nu past alleen niet ieder slot op iedere koppeling. Dit hangt vaak af van het merk van uw koppeling, denk aan Al-Ko, Knott of Winterhoff. Let hier dan ook goed op voordat u een slot besluit aan te schaffen.

bekijk hier de dissel/koppelingssloten
 
Wielklemmen

Naast het gebruik van een slot op je dissel/koppeling is het ook mogelijk om gebruik te maken van een wielklem. Het voordeel van een wielklem is dat de caravan niet verplaatst kan worden aangezien de as wordt vastgezet. een aantal van deze klemmen zijn ook SCM gekeurd. Let wel op bij het aanschaffen welke wielklem op uw voertuig past. Er zit namelijk een verschil tussen caravan en camper.

bekijk hier onze wielklemmen
 
Deursloten

Naast het beveiligen van uw caravan of camper op eventueel stelen is het natuurlijk ook van belang om de inhoud van uw voertuig veilig te houden. Doormiddel van een extra Door-lock is dit mogelijk. Naast het standaard slot van de caravan/camper wat vaak gemakkelijker open te maken is bied dit extra slot meer veiligheid. Deze sloten zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium voor extra stevigheid en zijn gemakkelijk zelf te monteren. Let Op! deursloten dragen niet bij aan het SCM keurmerk.

Bekijk hier onze deursloten
 


Het SCM (Vbv/CCV)-keurmerk

Wanneer u uw caravan of camper gaat verzekeren zult u van de verzekeraar vaak de vraag krijgen om een slot met een SCM keurmerk te gebruiken. Het SCM-keurmerk (voorheen VbV en binnenkort CCV) geeft aan dat een slot goedgekeurd is en ervoor zorgt dat uw voertuig goed beveiligd is. Het SCM-keurmerk bevind zich dan ook op een grote variatie aan sloten waaronder disselsloten en wielklemmen. Op onze website zijn meerdere SCM-gekeurde sloten te vinden. Klik op onderstaande knop voor de sloten (let hierbij op dat niet ieder slot op iedere caravan/camper past, lees hiervoor duidelijk de beschrijving of neem contact met ons/onze winkels)

 
Voor meer informatie over het keurmerk, bekijk onderstaande website:

Website KIWA SCM-keurmerk