Naar boven

Waarom kiezen voor een caravanmover?

Door TEUN - 13 juli 2019
Waarom een caravanmover?

Met de aanschaf van een caravan koopt u een stukje vrijheid en onafhankelijkheid om te gaan en te staan waar en wanneer u maar wilt. Een caravan mover kan de onafhankelijkheid nog wat vergroten omdat u buren op de camping rustig kunnen blijven zitten in plaats van aan de handgrepen van uw caravan te moeten sleuren.

Ook een chauffeur die perfect met de caravan achteruit kan rijden zal merken dat een caravanmover heel erg handig is! Probeer op een volle camping de caravan maar eens op zijn plaats te rijden zonder de voortent van de buren mee te nemen tijdens de rit.

Een caravan mover is er voor lichte en zware caravans, ook een lichte caravans op nat gras, modder of grind is zonder auto maar moeilijk op zijn plek te krijgen. Doordat de aandrijving van de mover op de wielen zitten kan hij op elke ondergrond uit de voeten.

Staat de caravan niet waterpas? Plaats een oprijblok voor of achter het wiel en rijd de caravan er zo ver op dat hij op de as recht staat, met het uitdraaien van de steunen staat de caravan in een mum van tijd waterpas.

Hoe werkt een caravanmover?

De caravanmover wordt voor of achter de as van de caravan gemonteerd en bij demoderne movers worden de rollen tegelijkertijd op de band van de caravan geplaatst. Bij de eerste generatie caravan movers moest dit nog met de hand aan beide kanten gebeuren, dit was vooral lastig wanneer de caravan dicht op een hegof muur gezet moest worden. Het advies is namelijk om de rollen niet op de banden te laten staan, dit kan leiden tot vervorming van de band.   

Bekijk alle caravanmovers
 Halfautomaat of volautomaat?


Wat is het verschil tussen een volautomaat en halfautomaat mover? Het enige verschil is dat u met een volautomaat de rollen met de afstandsbediening op de wielen zet en bij de halfautomaat hier met de hand een handeling voor moet verrichten. Bij de ene halfautomaat mover wordt met een slinger de rol op de band geplaatst waarbij u een teken ziet wanneer de rol met de juiste spanning op de band zit. Een andere methode is dat door middel van een hendel de rollen op de band geplaatst worden, bij de nieuwste movers kost dit bijna geen krachtinspanning en gaat dit sneller en eenvoudiger dan met een slinger.Verschil in movers

Voor welk merk of type mover moet u nu kiezen? De movers die door TEUN worden gevoerd zijn allemaal minimaal geschikt voor caravans tot 1800 kg, dat betekent dat ze op de meeste caravans in Nederland gemonteerd kunnen worden. Wel zijn er soms adaptersets nodig voor de juiste montagehoogte van de mover.