Naar boven

Welke Thule Omnistor (accessoires) past bij mij?

Door TEUN - 02 november 2022
Welke Thule Omnistor (accessoires) past bij mij?

Thule is één van de leidende fabrikanten als het gaat om luifels en daarbij passende accessoires. Bescherm u zelf tegen de weersomstandigheden door een cassette of etui luifel te plaatsen op uw caravan/camper. Daarnaast zijn luifels ook een handig alternatief van de voortenten. Ze zijn een stuk sneller op te zetten en een stuk gebruiksvriendelijker. De luifels zijn gemaakt van sterk PVC-doek en gemakkelijk op te zetten en te gebruiken. Echter, kan het vaak wat ingewikkeld worden als het gaat om de keuze welke nu het meest geschikt is voor u. In deze blog zullen wij uitgebreid vertellen wat ieder aspect is van de Omnistor serie.

 
Wat je moet weten voor je een luifel kan kiezen

De Omnistor serie bestaat uit 3 verschillende varianten: De 1200, 5200 en 6300. Deze luifels hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. Om te bepalen welke luifel voor u geschikt is is het belangrijk om te weten wat de lengte maat is van de bovenzijde van de caravan. Belangrijk is om hierbij alleen de lengte van het horizontale stuk mee te nemen en niet de totale lengte inclusief de afbuiging. 


Omnistor Luifels

Etuiluifel: Omnistor 1200

Deze Omnistor kan zelf eenvoudig worden geplaatst op de camping en is erg gebruiksvriendelijk(2p.). De luifel wordt gemonteerd door deze in de aanwezige caravanrail te schuiven. Let op! deze luifel is niet geschikt voor campers. De luifel moet handmatig worden uitgerold en opgezet. Het voordeel van deze luifel is dat hij handmatig ook weer weggehaald kan worden indien nodig, denk aan het eventuele schoonmaken van het luifeldoek of wanneer u hem wilt omwisselen voor een voortent. Deze luifel is dus niet te gebruiken i.c.m een voortent. Deze luifel kan ook worden gecombineerd met een aantal wandaccessoires om een eigen plekje te creëren. Welke hiervoor geschikt zijn wordt onderaan deze blog uitgelegd.

Bekijk de Omnistor 1200

Cassetteluifel (wandmontage): Omnistor 5200

Deze Cassetteluifel wordt geplaatst aan de wand van uw caravan/camper. Hierdoor hoeven er geen adapters op het dak te worden geplaatst. Dit is gunstig voor wagens met bijvoorbeeld veel dakluiken/airco's/schotels. Het monteren van deze luifels wordt verzorgd door de werkplaatsen van onze dealers en kan niet zelf worden gedaan. Wanneer de luifel gemonteerd is, wordt deze uitgedraaid doormiddel van een uitdraaislinger en hoeft in tegenstelling tot de Omnistor 1200 niet handmatig te worden uitgerold. Deze luifel kan niet worden gebruikt i.c.m. een voortent omdat de caravanrail hierdoor wordt geblokkeerd. Daarentegen kan er wel een voortent gevoel worden gecreeërd door het gebruik van wandaccesoires. Welke hiervoor geschikt zijn wordt onderaan deze blog uitgelegd.

Bekijk de Omnistor 5200

Cassetteluifel (dakmontage): Omnistor 6300

Deze Omnistor is de ideale luifel voor gebruik i.c.m een voortent. Door de montering op het dak wordt de pees van de caravan niet geblokkeerd voor het eventuele gebruik van een voortent. Om de luifel uit te draaien gebruikt u een uitdraaislinger. Deze luifel wordt gemonteerd met een 3 tal adapters die over de volledige breedte van het dak worden gemonteerd. Belangrijk is dus om rekening te houden of dit mogelijk is op uw caravan i.c.m dakluiken, airco's, schotels, etc. Mocht dit hierdoor niet mogelijk zijn bestaat er een alternatieve adapter die dit wel mogelijk maakt. Ook is het mogelijk om een Omnistor model dat langer is dan de caravan te plaatsen door de dakmontering. Het monteren van deze luifels wordt verzorgd door de werkplaatsen van onze dealers en kan niet zelf worden gedaan. Deze luifel kan ook worden gecombineerd met een groot aantal wandaccessoires om een eigen plekje te creëren. Welke hiervoor geschikt zijn wordt onderaan deze blog uitgelegd.

Bekijk de Omnistor 6300

Wat je moet weten voor je een wandaccesoire kan kiezen

Er is een aantal belangrijke afmetingen nodig om te bepalen welke wanden geschikt zijn voor uw luifel. Dit zijn de uitval, de hoogte en de breedte. Wanneer deze afmetingen bekend zijn kan kan er worden gekozen wat voor soort wand er gewenst is. Hierbij is er alleen rekening gehouden met Omnistor modellen in bovenstaande informatie. Mochten er twijfwels zijn of de wanden ook op uw luifel passen neem dan gerust contact op met een van onze winkels of de klantenservice.

Omnistor Wandaccessoires
Rain Blocker

De Rain Blocker wordt gekenmerkt door de doorzichtbare wand dat voor meer licht zorgt onder uw luifel maar toch beschutting bied van de elementen. Deze wand is als zij- en/of voorwand beschikbaar.

Bekijk hier de Rain Blocker
View Blocker

De View Blocker biedt uitstekende beschutting tegen de regen, de zon maar biedt ook meer privacy voor uw luifel. Deze wand is als zij- en/of voorwand beschikbaar.

Bekijk hier de View Blocker
Sun Blocker

De Sun Blocker biedt goede bescherming tegen de zonnestralen en houdt toch de ruimte onder de luifel goed open. De wand is gemaakt van een fijn gaas en is hierdoor ook goed luchtdoorlatend.

Bekijk hier de Sun Blocker
Welke luifelwand past op mijn Omnistor?Bekijk hier de wandtabel