Naar boven

Wifi op de camping

Door TEUN - 29 november 2019

De mogelijkheden van een eigen wifi netwerk op de camping

Welk doel je ook voor ogen hebt, of het nu gaat om tv kijken in de caravan of camper of lekker browsen op de iPad, internet op de camping is bezig aan een grote opmars. Steeds meer mensen zien de grote mogelijkheden van internet op de camping. Daarin ben je als bezoeker van een kampeerlocatie wel afhankelijk van een aantal factoren. Zowel geografisch (4G dekking) als ook de betreffende camping (wel of geen goed aanbod van wifi) is bepalend.

Ook moet je goed nadenken over je eigen wensen. Wil je slechts met 2 telefoons af en toe internetten, of heb je een groter huishouden en meerdere devices. In het geval van het laatste is een sterke wifi extender en router van belang om daarmee een eigen wifi netwerk op te zetten rond uw kampeerplek.


Internet via Wifi of Mifi (Mobiele wifi)

Om internet te ontvangen zijn er 2 mogelijkheden: internet ontvangen via Wifi (bijvoorbeeld aangeboden door de camping waar je staat) of via mobiele wifi: Mifi genaamd.
De eerste is bekender, maar Mifi op de camping is ook in opkomst.


Het verschil

Bij wifi gebruik je internet van een andere partij. Al dan niet internet op de camping waar je kosteloos gebruik van mag maken, of door middel van een vergoeding.

Mifi houdt in dat je gebruik maakt van je eigen data. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon waar je gebruik maakt van een eigen abonnement.


Voordelen en nadelen

Als de betreffende camping een snel en stabiel wifi-netwerk biedt, dan is het ontvangen hiervan makkelijk en snel te regelen en je hoeft meestal niet te kijken naar je data verbruik.

Mifi, waarbij je gebruik maakt van een eigen 4G abonnement en niet afhankelijk bent van een andere aanbieder is al snel flexibeler (denk bijvoorbeeld ook aan internet onderweg of op veel verschillende plekken) en geeft vaak sneller internet dan Wifi op een locatie. Dit is zoals eerder gezegd wel afhankelijk van de geografische locatie.

Voorbeeld hierbij is dat we in Nederland een zeer goed 4G netwerk hebben met een zeer goede dekking, maar dit is in het buitenland nog lang niet altijd zo goed. Populaire kustgebieden in het buitenland hebben vrijwel altijd een zeer goed 4G netwerk, maar in meer onbewoonde gebieden is dit niet het geval.

Andersom werkt het ook. Niet iedere camping kiest er voor om een goed wifi netwerk op te zetten. Iets wat erg kan tegenvallen is dat het internet met wifi op de camping erg traag is. Zoals gezegd, maak hierin dus de keuze: Wifi op de camping of een eigen netwerk met Mobiele wifi op de camping (en onderweg).Eigen Wifi netwerk met Alfa Network Wifi Camp Pro 2

Wifi op de camping geeft een signaal af. Nu is het mogelijk om met ieder apparaat dit wifi signaal te ontvangen, maar het bereik en het signaal is dan niet altijd goed. Bijvoorbeeld als je verder weg staat van de zender. Ook is het zo dat je dan met ieder apparaat dient in te loggen op het externe signaal. Dit is niet altijd ideaal.

 

Om die reden bieden we bij TEUN de mogelijkheid om met 1 apparaat een eigen netwerk op te zetten voor al je eigen apparaten met de ALFA Network Wifi Camp Pro 2.
De Wifi camp pro 2 dient als wifi versterker op de camping. Deze heeft een sterke wifi antenne die het signaal beter kan opvangen dan een eigen mobiele apparaat én hij is in staat om met grote snelheid het signaal door te zetten naar meerdere apparaten. Daarbij komt dat deze camping wifi versterker gemaakt is voor buitengebruik. Denk hierbij aan wifi in de caravan, camper, boot of tent. Tevens is het mogelijk om de Wifi Camp Pro 2 uit te breiden met bijvoorbeeld een Alfa Network M6 muurbevestiging (voor vaste montage) of een Alfa Network zuignap bevestiging voor Tube om op gladde te monteren (zonder vaste montage).

Bekijk Alfa Network Wifi Camp Pro 2
 
Eigen Wifi netwerk met Alfa Network 4G Camp Pro 2

Gaat jouw voorkeur naar het opzetten van een eigen netwerk met eigen data, doordat de camping een lage snelheid internet op de camping biedt, dan bieden we een vergelijkbare mogelijkheid als de Wifi Camp Pro 2, namelijk de Alfa Network 4G Camp Pro 2. De naam zegt het eigenlijk al, je maakt gebruik van 4G i.p.v. wifi op de camping. Hierdoor heb je toch internet op camping zonder wifi.

Ook in het geval van de 4G Camp Pro 2 geldt, deze is gemaakt voor buitengebruik en dus ideaal voor in de caravan of camper. Maar ook op de boot kan deze set gebruikt worden.

De hardware van de Alfa Network 4G Camp Pro 2 is vergelijkbaar met de Wifi Camp Pro 2 maar wel volledig gemaakt voor 4G. De antenne heeft namelijk een SIM kaart slot voor een data simkaart.

Voor het gebruik van de Alfa Network 4G Camp Pro 2 geldt dat een eigen simkaart benodigd is. Kijk hierbij naar voldoende data binnen het abonnement en een abonnement die Data Only is. Diverse aanbieders spelen hierop in.Meer informatie
Hopelijk ben je met dit artikel meer te weten gekomen over de mogelijkheden van internet op de camping. Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp of vragen over de producten van Alfa network, dan helpen onze medewerkers in de winkel en onze klantenservice van TEUN u graag verder.


Let op: houd altijd je 4G databundel in de gaten met je verbruik en bedenk ook dat niet alle Europese landen binnen de EU vallen waar andere afspraken gelden dan binnen de EU. Wel is bepaald dat data roaming geen extra kosten met zich mee mag brengen in EU landen en dus dezelfde regels gelden als binnen Nederland. Toch zijn er ook uitzonderingen gemaakt binnen de EU, zoals bij het lang (4 maanden of langer) verblijven in een ander EU land. Meer informatie over data roaming valt hier te lezen bij de Autoriteit Consument en Markt.