Naar boven

Campingkasten

Om u te helpen bij uw keuze van een campingkast, staat er onderaan deze pagina een uitgebreide uitleg en een aantal tips waar u op kunt letten bij het kopen van een campingkast. Het belangrijkste verschil zit hem in het gebruik: om op te bergen, de opbergkasten of voor bij het koken, de camping kookkasten. Maak gebruik van het filter om snel uw voorkeur weer te geven. Lees verder onderaan deze pagina alles over kampeerkasten.

Camping (opberg) kasten & camping keukenkasten

Twee namen, maar kleine verschillen. In feite zijn deze kasten vaak identiek, maar heeft een camping kookmeubel vaak een ander topblad vanwege de hitte van een kooktoestel en een windscherm tegen het uitwaaien van de kookpitten. Over het algemeen zijn de keukenkasten wel breed zodat er minimaal een 3-pits gasstel op past, vaak wordt zo’n kast benoemd als dubbele kast. Twee ritsbare deurtjes aan de voorzijde en voldoende hoogte om prettig aan te staan, tijdens het koken.

De campingkast zoals we hem kennen

Het gewone campingkastje is er ook in de enkele uitvoering, dus in breedte de helft van de dubbele kast. Hierin zijn wel veel meer uitvoeringen, verschillende hoogtes, maar ook met een gebogen achterzijde zodat de kast prima kan staan in de tunneltent. Er zijn ook modellen in de vorm van een taartpunt, om in de hoek van een voortent te kunnen plaatsen, over het algemeen zijn dit lage kasten.

Opvouwbare campingkast

Een nieuwe ontwikkeling van de laatste jaren zijn de campingkasten die opvouwbaar zijn. Waar normaal de kast werd opgebouwd uit kunststof hoek elementen en aluminium buisjes, waar vervolgens het doek aan werd bevestigt zijn deze kasten zo geconstrueerd dat ze binnen enkele seconden uit te vouwen zijn. Geen gepuzzel meer met losse onderdelen, maar de opvouwbare camping opbergkast is snel, eenvoudig en net zo solide als de “opbouwkasten”.

De Isabella kastmodellen

Isabella introduceert het komende seizoen voor u iets nieuws. De Isabella kastmodellen 'Dubbel' en 'Enkel' van 2018 zijn voorbereid voor het toepassen van een pop up stekkertoren. De Isabella stekkertoren is optioneel verkrijgbaar voor deze 2 modellen kasten. Na montage van de stekkertoren heeft u nu stroom bij uw koffiezetapparaat, televisie of oplader, zonder lelijke losliggende stekkerdozen.

Een brede selectie kasten

Ook TEUN heeft voor u een selectie kasten beschikbaar. Van een compacte verstelbare campingkast, koelbox tot een complete campingkeuken. Andere merken: EuroTrail campingkasten, Bo-Camp, Camp Gear, Crespo. Bestel uw campingkast eenvoudig online of kom langs in een van onze winkels, verdeeld over heel het land!