Naar boven

Campingtafels

Er is een ruime keuze in soorten campingtafels. Om u te helpen in uw keuze campingtafel of kampeertafel, zoals bijvoorbeeld een opvouwbare campingtafel, een inklapbare campingtafel of juist een oprolbare campingtafel, staat er onder aan deze pagina meer informatie waar u op kunt letten. Maak gebruik van het filter om snel uw voorkeur weer te geven. Zo treft u hier ook picknicktafels en bijzettafels.

Campingtafels

De verscheidenheid aan campingtafels voor de kampeerder is zeer behoorlijk. Als men alleen al kijkt naar de vorm: rond, ovaal, rechthoekig en vierkante campingtafels behoren tot de mogelijkheden. Enkele tips waar u op kunt letten bij het kiezen van de juiste campingtafel.

Soorten

Het is goed om vooraf te weten naar wat voor soort campingtafel u op zoek bent. Kiest u bijvoorbeeld voor een standaard kampeertafel of voor de familie variant: de camping picknicktafel. Tafels zijn ook nog eens verschillend in functionaliteit. Zoals de opvouwbare campingtafel, een inklapbare campingtafel of oprolbare campingtafel.

Functionaliteit

Verder is er heel veel aandacht voor functionaliteit, wat u terug ziet in campingtafels die in hoogte verstelbaar zijn, en voorzien zijn van opbergnetjes onder het tafelblad voor bijvoorbeeld het opbergen van tijdschriften, een zonnebril of andere zaken.  Lamellen tafels die zeer compact in te vouwen zijn voor de kampeerder die wat minder laadruimte in de auto heeft.  Voor de jonge gezinnen zijn de vouwbare picknicktafels heel praktisch, compact om mee te nemen tijdens de reis en uitgeklapt zitplaats voor vier personen. Een grote verscheidenheid aan bijzettafels voor op de camping maken het beeld compleet. Ook deze campingtafels zijn vaak in hoogte verstelbaar en soms zo compact dat ze bijvoorbeeld prima mee te nemen zijn voor op het strand.

Kwaliteit

Veel tafels hebben hittebestendige en watervaste topbladen, en kunnen dus een regenbui trotseren. Maar ook het materiaal van het frame is hierbij van belang zoals het verschil tussen een aluminium campingtafel of een stalen campingtafel. Daarnaast zijn campingtafels te verkrijgen in verschillende formaten, van een grote stevige campingtafel tot een kleine lichtgewicht campingtafel.

Merken

De meeste merken campingtafels zoals Crespo, Westfield, Isabella, EuroTrail en natuurlijk TEUN hebben naast hun stoelenlijn vaak ook de bijpassende tafels. Op die manier heeft de kampeerder een smaakvolle en keurig samengestelde set met stoelen en tafels. Vaak is een kampeertafel ook prima bruikbaar voor thuis in de tuin, of de kleinere maten voor op balkon of patio.