Naar boven

Ruilen en retourneren

1.     Retourneren via de post

Mocht het artikel niet aan uw verwachting voldoen, dan dient u het binnen 14 dagen na leverdatum aan onderstaand retouradres te zenden:

TEUN B.V.
Afdeling Distributie
Penningweg 32 E
4879 AG  Etten-Leur

·       Meld uw retour alvast door een mail te sturen naar: klantenservice@teun.nl. Vermeld uw naam en ordernummer en de reden waarom u gaat terugsturen.
·       Verpak het artikel of de artikelen in de originele verpakking.
·       Plaats deze samen met het ingevulde retourformulier in een doos.
·       Vul op de doos het retouradres in.
·       Lever het pakket in bij een pakketbezorger naar keuze. De kosten van de retourzending zijn voor rekening van de koper. 
·       Bewaar het verzendbewijs goed, u bent zelf verantwoordelijk voor uw retour. 

Kosten van een retourzending zijn voor rekening van de koper. Dit geldt ook voor het retourneren vanuit België, Luxemburg en Duitsland. Na ontvangst en controle van de retourzending wordt het bedrag op uw rekening retour gestort waarmee u de transactie in eerste instantie had betaald. Er wordt alleen overgegaan tot retourstorting als wij het artikel in dezelfde staat ontvangen als waarin wij het verstuurd hebben. Let op, stuurt u artikelen retour waardoor het orderbedrag onder de € 50,- komt, dan zullen we de originele verzendkosten van € 6,95 (of € 9,95 voor Luxemburg en Duitsland) in mindering brengen op het restitutiebedrag. Mocht het artikel echter kapot zijn aangekomen, of u heeft een verkeerd artikel ontvangen, meld dit dan door een mail te sturen naar klantenservice@teun.nl en wij zullen in dat geval een gratis retourlabel verzorgen. 

Het is niet mogelijk om een product met het retourformulier om te ruilen voor een ander product.


2.     Gratis retourneren in een TEUN winkel

Het is ook mogelijk om uw retourpakket in één van onze TEUN winkels af te geven. Deze retourwijze is gratis. Verpak het artikel of de artikelen in de originele verpakking. Bekijk hier de TEUN Store Locator. Klik op de gewenste vestiging om het adres en openingstijden te vinden.

De desbetreffende TEUN winkel neemt uw retourpakket in ontvangst en tekent uw retourformulier waarvan u een kopie mee terug krijgt. Zij verzorgen verder het doorsturen van uw pakket naar het distributiecentrum. Uw geld wordt in de TEUN winkels niet contant uitbetaald. Na ontvangst en controle van de retourzending in het distributiecentrum wordt het bedrag op uw rekening retour gestort waarmee u de transactie in eerste instantie had betaald. Er wordt alleen overgegaan tot retourstorting als wij het artikel in dezelfde staat ontvangen als waarin wij het verstuurd hebben. 

Het is niet mogelijk om een product met het retourformulier om te ruilen voor een ander product.


Bedenktermijn

Bij iedere koop op afstand is een bedenktermijn (of herroepingstermijn) van kracht. Dit geeft u de mogelijkheid om het product te beoordelen na aanschaf. De bedenktermijn betreft een periode van 14 dagen en deze start op het moment van de leverdatum van uw product (dus niet direct bij aanschaf). Binnen deze periode is het mogelijk om zonder opgaaf van reden van de aankoop af te zien. Indien u meerdere producten heeft besteld, geldt de leverdatum van het laatste product dat u in uw bezit heeft. Bij iedere retournering horen wij echter graag wat de reden is van het afzien van het product om zo onze dienstverlening te verbeteren.


Geld terug

Bij annuleren/retourneren van een aankoop heeft u recht op terugbetaling van hetgeen u retourneert. Indien u de gehele order retourneert heeft u recht op het totaalbedrag van de order inclusief de originele verzendkosten. Indien u een deel van uw order retourneert heeft u recht op het totaalbedrag van de artikelen die u retourneert. De verzendkosten voor het retourneren van uw order zijn voor kosten van de koper.

TEUN stort bij geretourneerde aankopen het aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen terug na het bericht van uw retourneren. Heeft u geen bericht gestuurd dat u de aankoop wilt annuleren, dan geldt het moment dat wij de aankoop retour hebben ontvangen. Heeft u betaald via achteraf betalen bij Billink dan zal uw retour op uw factuur via Billink worden aangepast. Betaling van het eventueel resterende bedrag dient dan ook via Billink te geschieden. Betaal uw factuur in dat geval dus niet door het maken van een rechtstreekste overboeking naar TEUN.  

Hierbij dient u rekening te houden met de volgende punten:
-       Het product valt binnen de zichttermijn en is onbeschadigd
-       Geretourneerde producten dienen te allen tijde een volledig ingevuld retourformulier te bevatten


Retour/ herroepingsformulier

Iedere zending bevat een retourformulier. Dit biedt de mogelijkheid om uw product makkelijk te retourneren. Op elk retourformulier staat de informatie hoe u uw product kan retourneren. Heeft u niet meer de beschikking over een retourformulier? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zenden u dan per email een nieuw exemplaar.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over dit onderwerp? We horen het graag middels onderstaand contactformulier en indien gewenst nemen wij contact met u op.

3.     Melden schade direct na ontvangst

Controleer altijd direct bij ontvangst alle artikelen. Meldt binnen 5 werkdagen na ontvangst de schade via een email naar: klantenservice@teun.nl (na die periode kunnen wij geen schadegevallen meer in behandeling nemen). Voorzie uw schademelding via de mail van foto's van het beschadigde artikel en indien van toepassing ook van de beschadigde doos en omverpakking.