Naar boven

Elektra

Vrijwel elke kampeerder maakt tijdens zijn vakantie gebruik van elektriciteit, vandaar dat TEUN binnen deze groep een ruimassortiment aanbiedt. Of het nu gaat om 12 Volt accessoires voor de stroomvoorziening vanaf de auto naar de caravan of vouwwagen, of om   het alom bekende cee camping elektra en bijbehorende elektrakabel, u bent bij TEUN aan het juiste adres. Vanzelfsprekend biedt het assortiment ook laders, omvormers en accu’s, aangevuld met producten voor het gebruik van zonne-energie.
Gebruik en veiligheid op de camping.

Elektra op de camping is aan de ene kant iets anders dan thuis, maar ook nu is de veiligheid van groot belang. Op de meeste moderne campings wordt elektriciteit aangeboden met behulp van een CEE stekkerdoos. In steeds minder gevallen wordt elektriciteit aangeboden dmv. randaarde of penaarde contactdozen. Het systeem met CEE stekkerdoos is bij de meeste kampeerders bekend als de blauwe campingstekker en wordt ook aangeboden met als specificatie IEC 60309 campingstekker. Deze campingstekker is een stuk steviger dan de reguliere stekker welke wij in huis gebruiken, daarnaast is de CEE stekker spatwater dicht
(IP44 norm). De CEE stekker wordt gebruikt in combinatie met speciale elektrakabel, namelijk een zgn neopreen kabel. Een dergelijke elektrakabel is te herkennen aan de coderingen H07RNF of 07RN of RN.

Mocht u op een camping verblijven waar elektriciteit nog met een randaarde of penaarde contactdoos wordt aangeboden, gebruik dan een zgn. verloopstekker.

Elektra onderweg.

Gaat u op vakantie met een caravan of vouwwagen, dan is een 12 Volt elektrische voorziening noodzakelijk. In eerste instantie vanzelfsprekend voor een goed functionerende verlichting van caravan of vouwwagen, maar natuurlijk ook voor de ingeschakelde elektrische apparatuur in de caravan. In het verleden voldeed een 7-polige systeem, maar mede door de aangepaste wetgeving en de uitbreiding van het aantal elektrische voorzieningen in de caravan, is uitbreiding naar het 13 polige systeem een must. Op dit moment zijn twee systemen in omloop, te weten Jeager en Multicon West.  TEUN biedt u ook hierin een ruim assortiment.