Naar boven

Drukregelaars

Wanneer u gebruik maakt van een gasfles is een gasdrukregelaar onontbeerlijk! Gasapparatuur vraagt bij het gebruik een juiste en constante gasdruk. De druk in de gasfles is te hoog en niet constant, dit laatste o.a. onder invloed de vulgraad en de buitentemperatuur. Bij de aanschaf van een gasdrukregelaar zijn twee zaken belangrijk. Als eerste is het van belang te weten welke gasdruk de aan te sluiten apparatuur nodig heeft. Als tweede moet u weten welk type gasfles u gebruikt, dit omdat de gaskranen van de gasflessen kunnen verschillen en dus past niet elke gasdrukregelaar zonder meer.
De universele DIN-drukregelaar met of zonder afblaasbeveiliging, beide verkrijgbaar in 30 en 50 mbar. De drukregelaar met afblaasbeveiliging moet gebruikt worden wanneer de gasfles is geplaatst in een afgesloten, geventileerde ruimte of gasbun. Dit type gasdrukregelaar mag absoluut niet gebruikt worden in de nabijheid van de aangesloten apparatuur.

De Campingaz gasdrukregelaar voor 30 of 50 mbar. Deze gasdrukregelaar is alleen geschikt in combinatie met een gasfles van Campingaz.

Zowel de universele Din drukregelaar als de Campingaz  drukregelaar zijn verkrijgbaar als uitvoering met een slangpilaar of met een ¼” met linkse schroefdraad.

De CS-drukregelaar is er in een Mono control CS en een Duo control CS-uitvoering. Beide worden door middel van een hogedruk slang aangesloten op de gasfles. Bij het Duo control CS-systeem kunnen twee gasflessen door middel van twee hogedruk gasslangen aangesloten worden. Op deze manier kan de gastoevoer gewaarborgd blijven, omdat het systeem automatisch overschakelt naar de andere aangesloten fles, wanneer de eerste gasfles leeg is. Een tweede voordeel van dit systeem is dat de gastoevoer niet afgesloten hoeft te worden wanneer de lege gasfles vervangen moet worden.

Door gebruik te maken van de Mono control CS-gasdrukregelaar of de Duo control gasdrukregelaar kan de gastoevoer ook onderweg gehandhaafd blijven, zodat de aangesloten apparatuur blijft functioneren.