Naar boven

Gasaansluitingen

Om apparatuur met een leiding en of slang te verbinden wordt gebruik gemaakt van een fitting of koppeling. Fittingen en koppelingen zijn er in vele uitvoeringen. Zo biedt TEUN.nl u o.a. de Gimeg slangpilaar met ¼” linkse wartel en de Truma kniekoppeling voor Duo en Mono control. Om er zeker van te zijn dat u de juiste koppeling aan gaat schaffen en u deze niet vindt in het door TEUN.nl geboden assortiment, raden wij u aan om u te laten adviseren door een van onze winkelmedewerkers van de aangesloten TEUN-specialisten.
Tip van TEUN!

Gasslangen met een open einde moeten gasdicht op een slangpilaar gemonteerd worden met een knel of schroefverbinding, dit in combinatie met een dichtmiddel zoals teflon of vloeibaar dichtmiddel!
Stalen koppelingen mogen nooit gebruik worden op een koperen leiding. Door het verschil in materialen is er een kans op lekkage! De messing koppeling is geschikt voor zowel de koperen als de stalen leiding. Controleer uw gassysteem voor gebruik altijd eerst op gasdichtheid, bijvoorbeeld met lekzoekerspray.