Naar boven

Gasslangen

Gasslangen vormen een niet onbelangrijk onderdeel van het gascomfort op de camping en thuis bij bijvoorbeeld de BBQ. Gasslangen worden gebruikt als flexibele verbinding tussen de gasfles en het aangesloten apparaat. Afhankelijk van het specifieke gebruik moet er een keuze gemaakt worden tussen een universele lage drukslang of een hoge drukslang. In beide gevallen is er ook nog sprake van verschillende diameters, te weten 8mm en 10 mm. TEUN.nl biedt u een overzichtelijk aanbod gasslangen en toebehoren.
Hogedruk gasslang: Dit type gasslang is geschikt voor directe montage op de gasfles en moet gebruikt worden in combinatie met een Mono of Duo control CS-gasdrukregelaar.

De universele lagedruk gasslang is verkrijgbaar met en zonder aansluit koppelingen en in diverse lengten. De gasslang met een open einde is geschikt om gemonteerd te worden op een slangpilaar van een gasdrukregelaar en of apparatuur. Het monteren daarvan moet altijd gebeuren met behulp van een slangklem. Gebruik voor de zekerheid ook teflon of vloeibaar dichtmiddel, dit om er zeker van te zijn dat de koppeling gasdicht is.

Gasdrukregelaars zijn of voorzien van een slangpilaar of hebben een ¼” linkse koppeling. Is dit het geval dan is een slang met reeds gemonteerde ¼” koppeling het juiste product.

De TEUN-specialisten adviseren om gasslangen minimaal om de 5 jaar te vervangen. Schaf daarom alleen gasslangen aan voorzien van productie jaar en leveranciers naam. Wanneer een gasslang sporen van slijtage of verkleuring laat zien, beschadigd is of poreusheid vertoont, ga dan voor uw en andermans veiligheid direct over tot vervanging!! Let bij het vervangen van een slang ook op de lengte, een te lange slang leidt tot drukverlies. Een slang mag ook weer niet te strak staan. Een knik in de slang of een gedraaide slang moet ook voorkomen worden. Voorkom dat een gasslang langs een warmtebron loopt.