Naar boven

Caravanspiegels

Het is vaak noodzakelijk om caravanspiegels te monteren wanneer u met een caravan op vakantie gaat. Het is namelijk verplicht om deze te monteren wanneer u als bestuurder geen volledig zicht heeft aan beide kanten van de caravan, om uw eigen veiligheid te garanderen. TEUN biedt onder andere Haba en Milenco caravanspiegels aan in diverse prijsklassen. Bekijk ons assortiment nu en kies tussen caravanspiegels met een beugel, een spanband of een zuignap.

Het gebruik van caravanspiegels

U bent niet altijd verplicht om caravanspiegels te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer uw caravan niet breder is dan de auto. U weet zeker dat u geen hulpspiegel hoeft te monteren wanneer u de afstand tussen de binnenzijde van de linker spiegel tot de binnenzijde van de rechter spiegel meet. Is deze minder dan de breedte van uw caravan? Dan is het gebruik van caravanspiegels verplicht.

Verplichtingen aan uw auto

De verplichtingen die gelden voor personenauto’s, zijn ook van toepassing voor uw caravanspiegels. U bent dus verplicht om zowel een binnenspiegel als een linker en rechter spiegel te hebben. Deze moeten verstelbaar zijn, maar mogen niet van positie veranderen tijdens het rijden en ze mogen niet verder uitsteken dan nodig. De hulpspiegels mogen niet gemonteerd zijn wanneer de caravan niet achter de auto bevestigd is.

De verschillende soorten spiegels

U heeft in onze webwinkel de keuze uit verschillende soorten spiegels:

  • De spatbordspiegels, deze worden met een driepoot aan het zijspatboord van de auto gemonteerd. Het gevaar van dit type spiegel is de kans op beschadigingen aan uw autolak. U heeft echter weinig last van trillingen.
  • De deurspiegels, deze bevestigt u met een beugel aan het portier van de auto. Het nadeel hiervan is de mogelijkheid op schade aan de lak van uw auto, echter is dit type spiegel niet gevoelig voor trillingen.
  • De opzetspiegels, deze monteert u met een beugel of een spanband aan de standaard buitenspiegel van uw auto. De Grand Aero spiegel van Milenco is hier een uitstekend voorbeeld van. Dit type spiegel is gevoelig voor trillingen.
  • De plakspiegel, deze bevestigt u met een zuignap op het glas van de standaard buitenspiegel. Hierdoor is deze beperkt bruikbaar.

U kiest daarnaast ook voor een spiegel met vlak of bol glas. Het bolle glas biedt meer zicht, maar het vergt wel enige gewenning omdat het beeld iets “vervormd” wordt. Hierdoor is de afstand tot de rest van het verkeer moeilijker in te schatten.

Gebruik een dodehoekspiegel

Het gebruik van een dodehoekspiegel is aan te raden, ook wanneer u al spiegels monteert. Het is namelijk alsnog mogelijk dat er ruimten zijn die u niet kan zien vanuit de bestuurderspositie. U vindt in ons assortiment ook dodehoekspiegels, waaronder de Haba-caravanspiegel Scope. Dit is een opzetspiegel met een verstelbare, geïntegreerde dodehoekspiegel.

Probeer onze spiegels uit

Wilt u een van onze caravanspiegels uitproberen? Bezoek dan gerust eens een van onze winkels in Nederland. Het is ook mogelijk om een bestelling te plaatsen in onze webwinkel. Wanneer u voor meer dan €50,- bestelt, profiteert u van gratis verzending en kosteloos retourneren. Dit geldt niet enkel voor onze spiegels, maar ook voor een grondzeil, een campingtafel of een barbecue. TEUN biedt alles wat u nodig heeft voor een geslaagde vakantie in uw caravan.